Blog

Punctele negre – de ce apar si cum scapam de ele

CE SUNT PUNCTELE NEGRE

acnee

Intr-o lume in care tindem sa atingem perfectiunea, imperfectiunile ne ies in cale la orice pas. Una dintre problemele femeilor sunt punctele negre. Oricat de perfect am vrea sa avem tenul, suntem condamnate sa vedem aceste puncte care devin o corvoada pe zi ce trece. Ce sunt de fapt aceste puncte si cum putem sa le combatem sunt unele dintre putinele intrebari care ne macina, pe noi fetele in fiecare zi. Aceste puncte se manifesta ca niste pete mici si inchise la culoare care sunt prezente la nivelul pielii si sunt un chin continuu si chiar daca eliminam o parte din ele in scurt timp reapar altele.

 

DE CE SI UNDE APAR PUNCTELE NEGRE

De ce apar aceste puncte negre? Datorita excesului de sebum care apare cel mai fregvent in perioada pubertatii si care determina aparitia acneelor si a punctelor negre. Stresul si anxietatea au si ele un rol in aparitia acestor puncte cat si parul gras care face contact cu tenul ducand in cel mai rau caz si la infectii.

Problemele apar mai fregvent la tenul foarte deschis unde punctele negre sunt foarte vizibile, mascarea acestora fiind tot mai grea aproape imposibila cu fond de ten, creme sau corectoare. Nici zona T nu este dispensata de punctele negre de aici facand parte : fruntea, nasul si barbia. Aceste zone sunt mult mai predispuse la punctele negre deoare aici pielea este mult mai grasa si produce mult sebum, mult  prea mute uleiuri naturale . Acestea influenteaza aparitia punctelor negre si face destul de grea indepartarea lor.

 

COMBATERA PUNCTELOR NEGRE

Avand in vedere ca punctele negre sunt unele dintre problemele avute de majoritatea femeilor, nu putem spune ca nu avem si remedii sau metode cu care le putem combate. Pana la urma orice afectiune are un remediu sau o metoda de ameliorare a cesteia. Curatarea tenului de punctele negre se poate face acasa, la salon cat si la medinc, toate acestea sunt realizate in functie de gravitatea problemelor faciale. Avand in vedere ca machiajul in ecces duce la aparitia punctelor negre, o demachiere corecta poate preveni aparitia acestora. Leacurile naturiste trebuie luate si ele in considerare astfel tratementele din lamaie si albus de ou, gomajul cu miere si cafea, precum si baia cu aburi pot ajuta foarte mult in combaterea punctelor negre, dar acestea necesita timp si trebuie repetate constant pentru un rezultat vizibil. Tratamentele pot fi realizabile si intr-un salon profesionist, curatarea faciala in profunzime cu tehnologia ProSkin are un efect vizibil si profund asupra tenului. Procedura este una non-invaziva, neavand efecte secundare finalizandu-se cu un masaj facial care reda vitalitatea tenului. Dar in cazul in care problemele faciale sunt unele grave se recomanda consultarea unui doctor si luarea medicamentelor prescrise de acesta pentru ameliorarea si combaterea punctelor negre.

 

Fie ca vrem sau nu, punctele negre fac parte din viata noastra chiar daca acestea ne displac in totalitate. Infrumusetarea la femei este cea mai dificila si presupune efort dar de cele mai multe ori aceasta are un efect vizibil si de durata.

Comments

comments

Leave a Comment