Blog

Reteta cu ulei esential de ienupar

          Iata cum puteti incepe sa folositi uleiul de ienupar acasa:

  • Aromatic: Uleiul din boabe de ienupar poate fi raspandit in casa dumneavoastra exact ca o lumanare parfumata sau inhalat direct din sticla. Sunt multe dovezi care arata ca uleiurile esentiale sunt absorbite in fluxul sanguin cand il inhalam deoarece numarul mare de vase de sange din plamani absoarbe uleiul si apoi le transmite prin corp. Mirosul de boabe de ienupar si alte uleiuri esentiale pot de asemenea sa ajunga la creier rapid datorita actiunii rapide asupra sistemului olfactiv.
  • Topic: Ar trebui sa diluati uleiul de ienupar cu un ulei vegetal cum ar fi uleiul de cocos intr-o ratie de 1:1 inainte sa-l aplicati pe piele. Folositi cateva picaturi de ulei de cocos amestecate cu una sau doua lingurite de ulei de cocos sau de jojoba, apoi masati pe orice zona afectata. Uleiul penetreaza pielea si ajunge in circulatia sangelui, apoi se indreapta spre diferite zone ale corpului pentru a reduce durerea avand numeroase beneficii terapeutice.
  • Intern: Uleiul esential din boabe de ienupar este recunoscut FDA ca fiind sigur pentru consumare. Oricum, ingerarea uleiului de ienupar este recomandat DOAR atunci cand folositi un ulei de calitate. Cum stiti daca uleiul dumneavoastra poate fi consumat? Uitati-va dupa ulei terapeutic care provine din plante adecvate si care sunt crescute in regiuni indigene. Este important sa cumparam ulei 100% organic deoarece asta ne asigura ca a fost crescut fara chimicale pesticide sau erbicide.

 

Tineti minte ca un brand reputabil poate fi mai scump, dar asta inseamna ca planta a fost recoltata intr-un moment de varf si s-a extras la temperatura si presiunea potrivita pentru a conserva constituentii puternici ai uleiului. Daca sunteti siguri ca uleiul dumneavoastra este pur si de calitate, puteti sa adaugati o picatura in apa sau sa-l luati ca supliment alimentar, amestecandu-l cu miere sau cu un smoothie.

 

Reteta pentru sare de baie de casa

Aceasta sare de baie ajuta la relaxare, usureaza durerea muschilor, scade nivelul de stres si ajuta la detoxifierea corpului.  In loc sa cheltuiti sute de dolari pentru spa, incercati aceasta reteta uimitoare la voi in casa.

Timp total: 2 minute

Folosiri: 4

Ingrediente:

  • 3 cani de sare amara
  • 1 cana de praf de copt
  • Apa pana umpleti cada
  • 20 de picaturi de ulei esential din boabe de ienupar
  • 20 de picaturi de ulei esential de lavanda
  • Un borcan mare de sticla

DIRECTII:

1.Combinati ingredientele si depozitati-le intr-un container inchis. La ora de baie adaugati o cana de ingrediente si lavanda in apa.

2.Stati in apa timp de 20-40 de minute.

 

Comments

comments

Leave a Comment