Sanatate

Beneficii curative ale uleiului esential de pin

Beneficii curative ale uleiului esential de pinBeneficiile curative ale uleiului esential de pin cuprind abilitatea sa de a reduce inflamatia si roseata, de a proteja sistemul impotriva infectiilor sinuzale, de a curata mucusul si flegma, de a vindeca problemele pielii cum ar fi eczema si psoriazisul, imbunatateste sistemul imunitar, lupta impotriva infectiilor virale si fungice, stimuleaza mintea si corpul si va protejeaza casa si corpul de o varietate de germeni.

Numeroasele beneficii curative ale uleiului esential de pin l-au facut unul din cele mai importante uleiuri folosite in aromaterapie. Uleiul esential de pin se amesteca bine cu multe alte uleiuri incluzand cedrul, rozmarinul, lavanda, salvia, ienuparul si prin urmare poate fi folosit in prepararea aromaterapiei. Are o toxicitate scazuta la oameni asa ca este unul din uleiurile esentiale sigure, cu toate ca unii oameni sunt sensibili si pot suferi de iritatii respiratorii usoare atunci cand inhaleaza prea mult acest puternic ulei.

Uleiul esential de pin este obtinut din copacul stiut sub numele de pin, care are denumirea latina sau stiintifica Pinus Sylvestris. Se crede ca acest copac este originar din Austria si Rusia inainte de a se raspandi in diferite parti ale lumii. Daca nu sunteti inca siguri despre ce copac vorbim, l-ati vazut probabil folosit ca un copac de Craciun prin toata lumea!

pin

               

Beneficiile curative ale uleiului esential de pin

Beneficiile curative ale uleiului esential de pin sunt numeroase, acesta avand proprietati antibacteriene, analgezice, diuretice, energizante, antiseptice si aromatice.

Ingrijirea pielii: Unul din cele mai importante beneficii curative ale uleiului esential de pin este acela de a ameliora si trata afectiunile pielii. Dermatologii prescriu de obicei acest ulei pentru tratarea psoriazisului, mancarimi, cosuri, eczema, afectiuni ale pielii, piele degradata, scabie, inflamatii si purici.

Cosmetice: Uleiul esential de pin are de asemenea o esenta fermecatoare si da o aroma dulce cosmeticelor in care este folosit. Este de asemenea folosit pentru a face parfumuri si produse parfumate. In plus, uleiul esential de pin poate elimina paduchii din par si este folosit si ca ulei de masaj si de baie.

Metabolism: Uleiul esential de pin creste de asemenea metabolismul si va imbunatateste nivelul de activitate. Este de asemenea util in purificarea corpului datorita abilitatii lui de a trata problemele intestinale. Este diuretic si ajuta la eliminarea apei in exces prin urinare. Prin stimularea frecventei si cantitatii de urina, este eliminat mai mult acid uric, excesul de apa, sarurile si grasimile din corp. Ajuta de asemenea la sanatatea rinichilor, deoarece ei nu trebuie sa filtreze toxinele mai mult de o data.

Durerea: Uieiul esential de pin este considerat un analgezic si este prin urmare un bun remediu pentru oamenii ce sufera de dureri articulare, artrita si probleme reumatice. In afara faptului ca este un analgezic, este de asemenea un agent anti-inflamator, asta insemnand ca reduce inflamatia si roseata zonelor afectate, simultand eliminarea durerii.

Stres: Uleiul esential de pin creaza un efect energizant fiind eficient in eliminarea stresului. Este de asemenea folosit in medicina pentru eliminarea oboselii reimprospatandu-va spiritul, intrucat este un ascensor de stare. Masandu-va regulat cu acest ulei va puteti curata mintea, elimina anxietatea si tensiunea. In sfarsit, a fost dovedit ca fiind util pentru oamenii ce sufera de concentrare slaba si pierderi de memorie.

Sanatatea ochilor: Abilitatea uleiului esential de pin de a neutraliza radicalii liberi cu ajutorul capacitatii sale antioxidante, reprezinta de asemenea un impact pozitiv asupra sanatatii ochilor. Degenerarea maculara, cataracta si alte probleme ale vederii apar din cauza prezentei radicalilor liberi in sistemul nostru care cauzeaza degenerarea celulelor.

Infectii: Uleiul esential de pin este un remediu natural pentru multe infectii, incluzand Infectii ale tractului urinar (UTI). Aceasta proprietate protectiva este datorata inca o data componentelor lui antibacteriene.

Leziuni: Uleiul esential de pin este antiseptic si este folosit regulat in tratarea bubelor, taieturilor, leziunilor sportive si „Piciorul de Atlet”. Asta nu este datorata proprietatilor antiseptice, ci caracteristicilor anti fungice. Infectiile fungice  sunt unele din cele mai periculoase si dificile probleme de tratat si odata cu trecerea timpului pot fi chiar fatale.

Probleme respiratorii: Uleiul esential de pin este foarte util pentru tratarea problemelor respiratorii si este folosit cel mai des pentru prepararea tratamentelor impotriva racelii si a tusei. Acest lucru este datorat abilitatii sale de expectorant, slabind flegma si mucusul din tractul respirator si facandu-l mai usor de eliminat.

Uleiul esential de pin este grozav in reducerea inflamatiei vezicii biliare si incidenta calculilor biliari. Uleiul de pin este de asemenea adaugat in multe produse menajere datorita aromei lui puternice.

Consumarea uleiului esential de pin poate fi periculoasa, deoarece poate afecta rinichii. Astfel nu este recomandata consumarea acestui produs de catre persoanele care sufera de probleme la nivelul rinichilor.

In mod normal, uleiul esential de pin este obtinut prin distilarea cu aburi. Crengile proaspete si acele sunt cele mai des folosite in extragarea uleiului. Totodata folosite in extragerea uleiului sunt si conurile. Abundenta uleiului esential de pin il face pe acesta foarte cautat si foarte ieftin din punct de vedere material.

Comments

comments

Leave a Comment