Intim

Cu Black Cohosh simtomele menopauzei vor disparea

Indienii nativi americani foloseau Black Cohosh, o planta a carei radacina este folosita in scopuri medicinale. Aceasta planta a devenit un remediu ideal pentru partea feminina din Europa la mijlocul anilor 50. In trecut aceasta era folosita in probleme reumatice, artrita si pentru a reduce colesterolul, iar cu timpul aceasta a devenit cea mai faimoasa planta in tratarea simtomelor menopauzei.

Black Cohosh si medicamentele sau suplimentele alimentare care au in compozitia lor aceasta planta s-au dovedit benefice in tratarea post-menopauzei, a crampelor menstruale, a oboselii, bufeurilor si uscaciunile vaginale. Totodata medicamentele din aceasta planta au fost folosite in tratarea racelii, a durerilor in gat, a febrei, si a tusei.

Mare atentie, nu confundati Black Cohosh cu Cohosh alb sau albastru. Sunt toxice si nu trebuie consumate. Chiar si Black Cohosh poate fi otravitor uneori dar doar atunci cand este luat in doze prea mari, de aceea trebuie consultat medicul specialist si nu trebuie depasita doza de administrare.

Tratamentul cu medicamentele sau suplimentele alimentare din Black Cohosh poate aduce mai multe avantaje pentru organism:

 • Reduce simtomele de PMS si crampele menstruale
 • Creste productia de estrogen
 • Reduce bufeurile
 • Reduce oboseala
 • Reduce uscaciunile vaginale
 • Trateaza artrita
 • Trateaza osteoporoza
 • Tensiunea arteriala ridicata dispare
 • Colesterolul este redus
 • Reduce glicemia
 • Pastreaza oasele intacte
 • Trateaza diabetul zaharat
 • Previne transpiratiile excesive
 • Este o alternativa la inlocuirea hormonala

 

CE ESTE BLACK COHOSH

black cohosh

Black Cohosh, este un supliment alimentar care are in compozitia sa extract din radacina plantei care ii da si numele acestui produs. Aceste capsule au coponente bioactive precum triterpene glicozide, tanini, uleiuri volatile, acid isoferulic si izoflavone.

 

AVANTAJELE PE CARE LE PREZINTA ACEST PRODUS

 1. Reduce bufeurile

Un studiu elaborat ne arata cum acest produs reduce simtomele menopauzei si a post menopauzei dintre care fac parte si bufeurile. Chiar daca unele studii nu sunt prea concludente, acest produs s-a dovedit o buna optiune pentru femeile care sufera de cancer de san, acestea scapand de bufeuri si transpiratiile excesive. Totodata si barbatii care sufera de cancer la prostata pot fi ajutati de Black Cohosh.

 1. Este un bun tratament pentru insomnii

Factorul principal care agraveaza celelalte simtome ale menopauzei este lipsa somnului. Tulburarile de somn vin odata cu aparitia menopauzei. Somnul este vital in viata unei persoane, el mentinand echilibrul hormonal. Lipsa acestuia duce la lipsa gestionari hormonilor in organismul uman. Femeile care prezinta acest simtom in timpul menopauzei spun ca odata cu consumarea suplimentului alimentar Black Cohosh insomniile au inceput sa dispara si viata lor a inceput sa revina la normal. Daca observati lipsa somnului in timpul menopauzei nu ezitati sa consumati acest supliment. Odihna este cea mai importanta!

 1. Reduce diabetul zaharat

Un studiu recent a aratat ca impactul pozitiv asupra diabetului zaharat l-a avut Black Cohosh. Acesta ajuta la reducerea greutatii corporale imbunatatind procesarea insulinei in corpul unui pacient ce sufera de aceasta afectiune.

 1. Ofera o alternativa sigura in caz ca optati pentru tratamentul hormonal

Toate femeile se tem de menopauza la fel si de simtomele acesteia deoarece de multe ori devin insuportabile. S-a dovedit ca femeile care folosesc medicamente cu subtitutie de estrogen au mai multe sanse sa dezvolte cancerul de san decat cele care folosesc medicamente pentru terapia hormonala. Studiile realizate in acest sens au dovedit ca sunt 24% sanse sa se dezvolte aceasta boala. Black Cohosh este pe lista remediilor naturale care combat simtomele menopauzei si reprezinta un tratament natural pentru terapia hormonala.

 1. Combate osteoporoza

Extractul de Black Cohosh din medicamentul care ii poarta numele are efect pozitiv in pierderea osoasa cauzata de osteoporoza. Compusii organici cu activitate biologica face ca osteoporoza sa dispara din viata femeilor aflate la menopauza.

 1. Este un bun tratament pentru fibromul uterin

Fibromul uterin este reprezentat de cresteri benigne ale uterului care apar adesea in anii in care fertilitatea femeii a ajuns la varf. Totusi un studiu din 2014 a demonstrat ca tratamentul cu Black Cohosh este o buna alternativa folosita impotriva fibromului uterin.

 1. Reduce anxietatea

Desi, produsul a fost de multe ori considerat un remediu fals pentru anxietate, studii recente demosntreaza ca Black Cohosh are un impact semnificativ asupra acestei afectiuni. Acest lucru este incurajator avand in vedere ca anxietatea este un alt simtom al menopauzei la femei.

 

EFECTELE NEGATIVE PE CARE LE POATE AVEA BLACK COHOSH

Orice medicament sau supliment alimentar poate avea efecte negative asupra organismului. Black Cohosh poate avea efecte secundare chiar daca acestea nu au un suport stiintific. Unele persoane care au consumat acest produs s-au plans de disconfort stomacal, dureri de cap, diaree, greata, varsaturi, convulsii, tensiune arteriala scazuta, constipatie si probleme de greutate. Toate acestea efecte negative apar probabil din cauza identificarii gresite a cohoshului negru in salbaticie de catre producatori. In orice caz trebuie consultat medicul specialist atunci cand consumati acest supliment alimentar mai bine de sase luni consecutiv.

Singurul efect secundar care ar putea aparea constant in timpul consumarii cohoshului negru este un efect negativ asupra ficatului. Chiar daca cercetarile realizate pana acum nu arata ca cohoshul negru provoaca o toxicitate hepatica, recomand consultarea medicului in caz ca suferiti de aceasta afectiune sau daca consumati deja medicamente pentru leziunile hepatice. Daca apar simtomele bolii hepatice cum ar fi icter, urina inchisa si dureri abdominale, intrerupeti tratamentul cu Black Cohosh si consultati de urgenta medicul specialist. Deoarece cercetarile asupra acestui produs nu sunt finalizate nu este recomandat consumarea lui de catre femeile insarcinate sau cele la lactatie deoarece poate afecta fatul sau nou-nascutul.

           

Daca simtomele menopauzei apar si vreti sa scapti de ele, va recomand consumarea suplimentului alimentar Black Cohosh, deoarece este un bun ajutor pentru femeile aflate in aceasta perioada.  Totodata recomand consultarea medicului specialist inainte de administrarea acestui produs pentru a impiedica aparitia efectelor secundare. Ai grija de corpul tau in perioada menopauzei cu Black Cohosh!  

Comments

comments

Leave a Comment