Intim

La Femme – ajutorul tau in perioada menopauzei

CE ESTE MENOPAUZA

Menopauza este un fenomen intalnit la toate femeile fiind definit ca finalul menstruatiei. Aceasta defineste o intreaga etapa biologica in viata unei femei marcata de declinul functiilor genitale si pe parcursul careia se trece de la etapa de reproducere la cea de senescenta. Astfel putem spune ca menopauza reprezinta o epuizare a rezervei ovariene menstruatia nemaiavandu-si locul aici.

 

CAND APARE MENOPAUZA

Aceasta apare la femei, in jurul varstei de 40-55 de ani. Cand apare inainte de 40 de ani ea este precoce, iar cand apare dupa 55 de ani este tardiva. Menopauza poate fi una naturala, in urma trecerii timpului sau artificiala in urma unei interventii chirurgicale. Putem spune ca o femeie este la menopauza atunci cand ciclul menstrual nu mai apare timp de un an. Atunci cand menstruatia este una neregulata in jurul varstei de 40 si ceva de ani putem spune ca este perioada de postmenopauza.

 

SIMTOMELE MENOPAUZEI

Femeile aflate la menopauza prezinta anumite simtome specifice:

Amenoreea: Este reprezentata de lipsa menstruatiei.

Bufeurile sau tulburarile neurovegetative: Bufeurile sunt asociate cu o stare de sufocare si disconfort prin senzatia brutala de calduri la nivelul capului al gatului si al toracelui insotit de transpiratie abundenta si roseata. Acestea apar deseori noaptea avand ca efect insomnii si astenie importanta, dar apar si ziua dupa mese sau efort. Din punct de vedere fiziopatologic bufeurile reprezinta un dezechilibru dintre ovare si hipotalamus.

Simtome generale polimorfe: Reprezentate de mialgii, artralgii, ameteli si cefalee.

Tulburari genito-sexuale: Datorita carentei estrogenilor, in timp peretii vaginali se subtiaza ducand la disconfort si dureri la contactul sexual. Infectiile la nivelul vaginului sunt mult mai frecvente, iar sanii sufera modificari atrofice.

Osteoporoza: Este reprezentata de lipsa calciului la nivelul sistemului osos fiind si o manifestare tardiva a menopauzei. Consecintele cele mai grave aparute la nivelul sistemului osos sunt fracturile aparute in urma unor traumatisme de intensitate scazuta.

Bolile cardio-vasculare: Scadera nivelului de estrogen din organism poate duce la cresterea tensiunii arteriale si la fenomene de ateroscleroza. Principalele complicatii ale aterosclerozei sunt infarctul miocardic si boala coronariana.

Tulburari psihoafective: Apare iritabilitatea, oboseala, stari depresive, schimbarile bruste de dispozitie, anxietatea, tulburari de memorie, scaderea capacitatii de efort, insomnii si modificari ale libidoului.

Cresterea in greutate: Cresterea in greutate a femeilor aflate la menopauza este in medie de 4-7kg, grasimea depunandu-se pe abdomen si solduri.

 

TRATAMENTUL PENTRU FEMEILE AFLATE LA MENOPAUZA 

la femme        

Toate simtomele menopauzei pot fi stopate cu capsulele La Femme. Plantele din compozitia acestui produs ajuta femeile atat in anii menopauzei cat si in anii premenopauzei atunci cand organismul trece prin schimbari dramatice.

 

COMPOZITIA PRODUSULUI LA FEMME

Black Cohosh: Ajuta la cresterea efectului serotoninei si al dopaminei prin stimularea receptorilor cu rol in termoreglare. Reduce bufeurilor, a tulburarilor emotionale, a uscaciunii si subtierii mucoasei vaginale si a pieli cat si a celorlalte simtome cauzate de menopauza.

Wild Yam: Este o planta folosita in cazul premenopauzei, avand un efect asemanantor ca si cel al estrogenului, prevenind uscaciunile la nivelul vaginului.

La Femme asigura suportul natural pentru functia ovarelor actionand preventiv si ca tratament pentru fibronul uterin toate acestea cu ajutorul compozitiei sale din plante.

 

Menopauza la femei este o perioada care face parte din ciclul vietii. Fa-ti viata mult mai usoara consumand La Femme, produsul optim care sare in ajutorul femeilor aflate in aceasta perioada.

Comments

comments

Leave a Comment