Sanatate

Uleiul Jojoba

            Uleiul de Jojoba, originar din Peru, este un produs ce aduce satisfactie consumatorilor, oferind solutii pentru diferitele afectiuni intalnite in viata de zi cu zi. Am intalnit diferite pareri cu privire la acest produs, care mi-au starnit curiozitatea, facandu-ma sa imi doresc sa descopar pe pielea mea efectele miraculoase pe care le promite Uleiul de Jojoba. Prin urmare, acest articol va aduce in lumina principalele aspecte ce compun produsul enuntat anterior.

 

Uleiul de Jojoba – origine, strucura si compozitie

            Desi, denumirea acestuia ne duce cu gandul direct la sensul de baza al cuvantului “ulei”, produsul nostru este de fapt o ceara lichida, ce se obtine prin presarea la rece a semintelor de Jojoba.

            Jojoba este un arbust, ce isi are originile in Sonora si Mojave. Raspandite in zona de desert, dar si semidesert din Israel, Peru si nu numai, plantatiile de Jojoba devin o comoara pentru cei care au descoperit eficienta acestui arbust. Samanta de Jojoba, de culoare cafenie, bogata in ulei, este componenta a capsulei ce se regaseste in fructul arbustului, a carui forma este ovala de culoare verde. Semintele de Jojoba sunt considerate comestibile de catre populatia Seri, insa consumul abuziv al acestora poate determina intoxicatia.

            Supranumit “aurul pielii”, Uleiul de Jojoba  este un produs 100% natural, fiind extras din seminte, ce are in componenta sa o varietate de minerale naturale, in completarea acestora venind Vitamina E, ce prezinta un rol pozitiv in ceea ce priveste mentinerea sanatatii pielii.

            Uleiul de Jojoba prezinta o culoare usor galbuie, o vascozitate redusa si un miros subtil ce nu deranjeaza in momentul folosirii.

            Prin absenta capacitatii de oxidare si rancezire a uleiului, produsul din extract de seminte de Jojoba prezinta un termen de valabilitate mai indelungat, motiv pentru care achizitionarea acestuia dezvaluie un beneficiu dublu, atat posibilitatea de procurare a acestuia la un pret rezonabil, cat si posibilitatea utilizarii sale pe o perioada mai indelungata de timp.

 

Efectele Uleiului de Jojoba

            Am descoperit multe efecte benefice pe care Uleiul de Jojoba le poate determina. De aceea, pot spune ca acest produs prezinta efect antibacterian, antiinflamator, antioxidant, emolient si hidratant. Uleiul de Jojoba nu produce alergii, in acelasi timp acesta nu determina aparitia cosurilor, oferind pielii o structura fina.

            Utilizarea Uleiului de Jojoba nu implica senzatia de piele grasa, ce este adesea intalnita cand vine vorba de ulei, din contra, produsul patrunde foarte bine in piele, nu blocheaza porii si ii ofera acesteia o structura catifelata, luminoasa si in acelasi timp fina .

 

De ce recomand Uleiul de Jojoba

            Uleiul de Jojoba este un produs ce nu se opreste asupra unei singure afectiuni. Acesta vine in sprijinul nostru atunci cand vine vorba de piele (aplicarea acestuia pe tenul curat si putin umed, oferindu-i hidratarea necesara) de buze, de par (fara a determina ingreunarea lui) de unghii (prin intarirea celor fragile), cat si atunci cand vine vorba de indepartarea machiajului, fiind considerat un bun demachiant.

            Recomand acest produs pentru proprietatile sale impresionante.

 

Comments

comments

Leave a Comment